Brezplačne delavnice s področja robotike za otroke

Vabljeni na brezplačne delavnice, na katerih bodo otroci na zabaven način spoznali področje robotike, reševali tehnične izzive in izdelali svoje robote, spoznali temeljne koncepte umetne inteligence ter se učili blokovnega programiranja, hkrati pa se seznanili s pravili spletnega bontona in varnosti na spletu.

Brezplačne delavnice financira Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

KJE:

OŠ Bojana Ilicha,

Maribor

CILJNA SKUPINA:

Otroci,

stari od 6 do 12 let.

KDAJ:

26., 27. in 28. februar 2024,

od 8:00 do 13:30

PROSTA MESTA ZA DELAVNICO SO TRENUTNO ZAPOLNJENA. – Kontaktirate nas lahko za prihajajoče termine.

 

Vsebina delavnice:

Lego robotika

Na urah LEGO ustvarjanja se bomo srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Naučili se bomo veliko s področja robotike in programiranja in se ob tem neizmerno zabavali. Pri delu bomo uporabljali izobraževalne komplete Lego WeDo 2.0, Spike Essential, Lego Mindstorms EV3 in tablice ter računalnike (odvisno od starosti otrok).

Izdelava robotov in reševanje tehničnih izzivov

Robotika je zelo priljubljen in učinkovit način za osvajanje novih znanj s področja naravoslovja, matematike ter logičnega načina razmišljanja. Omogoča izkustveno učenje prek igre, spodbuja ustvarjalnost, inovativnost, interdisciplinarnost in otroke usmerja k reševanju problemov.

Programiranje in algoritmi

Otroci se naučijo blokovnega programiranja; pri delu bomo uporabljali LEGO programsko okolje in se seznanili z dvema načinoma programiranja. Na delavnici bodo otroci spoznali vrsto ukazov, ki se kažejo v spremembi gibanja motorjev, svetil, senzorjev ali zvoka. Naučili se bodo logičnega razmišljanja, algoritmov (pogojni stavek, zanka, itd.).

Umetna inteligenca

Spoznavanje temeljnih konceptov umetne inteligence in njenega vpliva na tehnologijo ter naše vsakdanje življenje.

Spletni bonton in varnost na spletu

Kaj je spletni bonton? Kako prepoznati in preprečiti nevarnosti, ki prežijo na nas na internetu? Spodbujanje pravilne rabe interneta.

Obvezna je predhodna prijava:

Ga. Tina Pikl, maliustvarjalci@gmail.com, 040-885-951

digisi projekt