DIGITALNE KOMPETENCE 2023 – Izobraževalni programi za vse prebivalce Slovenije nad 30 let

Kadring je stopil korak naprej pri kreiranju digitalne prihodnosti z izjemnim projektom, imenovanim “DIGITALNE KOMPETENCE 2023”. Ta projekt je namenjen vsem prebivalcem Slovenije, starim nad 30 let, in ponuja izjemno priložnost za krepitev digitalnih kompetenc. Izobraževalni programi bodo trajali 10 ur in bodo na voljo v štirih različnih programih.

 

Odkrijte digitalno pot 2023: Povečajte svoje digitalne kompetence in odkrijte svet možnosti!

Tečaji bodo zajemali širok spekter digitalnih veščin, vključno s spletno varnostjo, digitalno identiteto, etično uporabo tehnologij, programiranjem, inovativno uporabo AR in VR očal ter učinkovito uporabo spletnih iskalnikov.

Projekt DIGITALNE KOMPETENCE 2023 bo odprl vrata digitalnemu svetu in pomagal vsem prebivalcem Slovenije, da bodo kos izzivom, ki jih prinaša digitalna doba. Ne zamudite te priložnosti za izobraževanje in izboljšanje svojih digitalnih kompetenc. Pridružite se nam in postanite digitalno pismeni!

Vsebine, ki jih ponujamo v okviru izobraževanj:

  1. Spoznavanje in delo s portalom eZdravje – portal zVEM. (Spoznavanje funkcij portala, prijave oz. vstopa v portal, navigacija po portalu, nalaganje mobilne aplikacije, uporaba mobilne aplikacije)
  2. Spoznavanje in delo s portalom eUprava. (Seznanitev s portalom, predstavitev navigacije po portalu, ustvarjanje uporabniškega računa, prijava v portal, praktični primer uporabe portala – prijava in odjava bivališča, iskanje po evidenci odtujenih osebnih dokumentov, ravnanje v primeru izgube ali kraje osebne izkaznice, izpolnjevanje elektronske vloge za osnove pravice iz javnih sredstev (otroški dodatek).
  3. Spoznavanje in interaktivno delo s portali ebanke. (Predstavitev delovanja ebanke na 1 praktičnem primeru, predstavitev upravljanja z lastnim računom; možnosti plačila položnic, izvajanja nakazil, pregleda stanja, urejanja podatkov in nastavitev; poudarek bo na varni uporabi in na ukrepanjih v primeru suma zlorabe osebnih podatkov).
  4. Spoznavanje in interaktivno delo s portalom e-Davki. (Spoznavanje funkcij portala, prijava v portal in kreiranje gesla za vstop v portal, seznanitev s funkcijami portala za fizične osebe, ki ne opravljajo dejavnosti, navigacija po portalu, seznanitev z uporabo »piškotkov«).
  5. Spoznavanje in delo z mobilno aplikacijo eOsebna za enostavnejšo uporabo elektronske osebne izkaznice. (Seznanitev s funkcijami mobilne aplikacije eOsebna, predstavitev aktivacija e-osebne izkaznice z začetnim geslom ali kodo PUK, predstavitev spremembe kode PIN, predstavitev odklepanja e-osebne izkaznice s kodo PUK, predstavitev dostopnosti eOsebne v spletnih trgovinah, seznanitev z opremo, ki je potrebna za uporabo mobilne aplikacije eOsebna).
  6. Spoznavanje in praktično delo s portalom eNapotnica (Seznanitev s portalom in praktično delo s portalom, navigacija po vstopni strani, prikaz vnos številke ZZZS in številke e-napotnice, naročanje na zdravstveno storitev in pregled eNapotnice).
  7. Seznanitev s postopkom pridobitve kvalificiranega digitalnega potrdila in pomoč posameznikom pri pridobivanju kvalificiranega digitalnega potrdila ter seznanitev s storitvami državnega centra za storitve zaupanja SI-TRUST, z dostopom do SI-PASS in z e-podpisom.
  8. Spoznavanje s postavitvijo spletne strani. Predstavitev orodij za brezplačno postavitev spletne strani, urjenje za uporabo teh orodij, spoznavanje osnovnih pojmov in terminologije pri postavljanju spletnih strani – odzivni dizajn spletnih strani (responsive web design), mobilna spletna stran, uporabniška izkušnja …)
  9. Uporaba orodij za delo na daljavo.
  10. Spletni bonton in varnost na spletu ter zagotavljanje varnosti dokumentov in naprav.
  11. Digitalna identiteta.
  12. Učinkovita in varna uporaba spletnih iskalnikov ter kako prepoznamo verodostojne, veljavne in zanesljive spletne vire.
  13. Uporaba AR in VR očal za izobraževalne namene in za kreativno uporabo digitalnih tehnologij.

 

 

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru odziva Unije na pandemijo COVID-19.«