6 idej za povezovanje ekipe ali teambuildinge

Kaj je sploh lahko boljšega kot druženje z zaposlenimi in razvoj organizacije? Teambuilding združuje oboje.

1. Prostovoljstvo

Za osebo ali društvo v naši okolici lahko naredimo dobro delo – pograbimo listje, peljemo otroke na izlet, zbiramo zamaške … Koristna dela za druge dajejo ekipi dober občutek in spodbudo za naprej.

2. Escape room

Spodbujajte vodstvene sposobnosti, logično reševanje problemov, potrpežljivost, sodelovanje, iskanje rešitev in prilagajanje z obiskom sobe pobega. Izberete lahko takšno, ki ustreza vaši izbiri. Prednost pa je, da za takšno aktivnost ne potrebujete večjih priprav.

3. Večerja s skrivnostjo

Vedno bolj priljubljene so večerje, ki jih spremljajo posebna doživetja. Ob hrani zaposleni rešujejo uganke, sodelujejo, ugibajo, predlagajo rešitve in se predvsem zabavajo.

 

4. Odkrivanje novih krajev

Bližnja okolica vedno nudi kaj novega, česar še nismo spoznali. Skupno doživljanje novih aktivnosti krepi sodelovanje ekipe.

 

5. Športne igre

Druženje v športnem duhu je lahko skupen obisk kakšne zanimive tekme v okolici ali prirejanje lastnih športnih aktivnosti. Na tak način skrbimo za aktivno druženje. Morda se bodo zaposleni med letom skupaj pripravljali na športne aktivnosti in se družili, morda bodo imeli vedno kakšno temo pogovora, ki se navezuje na športne rezultate.

 

6. Organizirane delavnice

Delavnice so lahko izobraževalne narave in usmerjenje v gradnjo strokovnih znanj, lahko pa pripravimo delavnice za razvijanje socialnih veščin. Vsako novo znanje, ki razširi obzorja, je dobrodošlo in bo v podjetje prineslo tudi več idej za učinkovito opravljanje dela.

Potrebujete več idej ali izvedbo teambuildingov? Pišite za ponudbo: urska.kukovic@kadring.si.

Urška Kukovič Rajšp
Vodja projektov, razvoj zaposlenih in usposabljanje