Menu

Ker vedeti več stane manj

Novice - Februar 2018

 • Si želite biti bolj zdravi, bolj motivirani, samozavestnejši?

  22. 2. 2018
  Gibajte se! Limfni sistem, ki iz telesa ”odvaža smeti”, za svoje delovanje potrebuje gibanje. Že 30 minut zmerne telesne dejavnosti dnevno, kot je na primer hitra hoja, koristi zdravju odraslega človeka. Gibanje spodbudi kreativnost, poveča samozavest, zmanjša tesnobnost, izboljša spomin, zmanjša odvisnosti in prekomerno željo po hrani ter izboljšuje produktivnost. Strokovnjaki priporočajo, da naj bi bili odrasli zmerno aktivni vsaj dve uri in pol tedensko, v primeru bolj intenzivne vadbe zadostuje že polovica tega časa. Primeri intenzivne aktivnosti so tek, hitro kolesarjenje ali kolesarjenje v hrib, igranje košarke ali nogometa.
 • MALA ŠOLA O KRIPTOVALUTAH

  20. 2. 2018
  Tudi Slovenijo preplavila »kriptomrzlica« O bitcoinih in ostalih kriptovalutah slišimo na vsakem koraku in verjetno je vsak izmed nas vsaj pomislil, da bi se tudi sam podal v svet kriptovalut. Slovenijo je namreč v zadnjih mesecih preplavila prava »kriptomrzlica«. Bitcoin je resda prva digitalna decentralizirana kriptovaluta, še zdaleč pa ni edina. Obstaja jih že cela vrsta, a se le težko kosajo s priljubljenostjo in prepoznavnostjo bitcoina.
 • Ocena kemijskih škodljivosti na delovnem mestu in izvajanje biološkega monitoringa

  12. 2. 2018
  Opredelitev in izvajanje biološkega monitoringa je ena izmed obveznosti delodajalca, ki ga določa Zakon o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1), v povezavi s Pravilnikom o varovanju delavcev pred tveganji zaradi izpostavljenosti kemičnim snovem pri delu (Ur. list RS, št. 100/01, št. 39/05, 53/07, 102/10 in 38/2015). Pomembno: Od 2.000 do 60.000 € znaša globa za pravno osebo, če ne določi biološkega monitoringa oziroma ga ne izvaja.
 • V mesecu februarju obsežne akcije FURS-a

  2. 2. 2018
  FURS ima od 1. 1. 2018 pristojnost, da sankcionira delodajalce, če ne izplačujejo plač skladno z Zakonom o delovnih razmerjih, oziroma ne predlagajo REK obrazcev, na katerih se obračunajo prispevki za socialno varnost. V februarju bodo izvedli obsežno akcijo.
Ker vedeti več stane manj