Menu

Spodbujanje ženskega podjetništva

13. 3. 2017

Program se nadaljuje

Ste višje izobražena ženska brez zaposlitve?
Se želite podati na samostojno poslovno ali poklicno pot?

Tudi letošnjo pomlad in jesen se lahko udeležite poglobljenega podjetniškega usposabljanja, po njegovem zaključku pa pridobite subvencijo za samozaposlitev.

Spomladansko usposabljanje se začenja predvidoma sredi aprila. Če bi želeli na takšno usposabljanje se v obrnite na osebnega svetovalca ali svetovalko pri na uradu za delo, kjer ste prijavljeni kot brezposelna oseba.

Več o informaciji preberite na tej povezavi.

Potem, ko uspešno opravite dvomesečno usposabljanje za podjetništvo, na katerega vas napoti,o, prejmete certifikat. Če izpolnjujete še vse druge pogoje v programu spodbujanja ženskega podjetništva, se lahko samozaposlite in pridobite subvencijo za samozaposlitev v višini 5.000 EUR. Gre za enkratno finančno pomoč v obliki nepovratnih sredstev, ki vam pomagajo začeti samostojno dejavnost in uresničiti poslovno idejo.

RAZPIS najdete tukaj.

Izkušnje preteklega leta

V podjetniško usposabljanje je bilo lani vključenih 425 udeleženk. Kar 358 (84 %) se jih je po zaključku samozaposlilo in podpisalo pogodbo o dodelitvi subvencije za samozaposlitev. Izvajanje programa se nadaljuje tudi letos. Predvidenih je do 500 vključitev brezposelnih žensk s terciarno izobrazbo v podjetniško usposabljanje (približno polovica spomladi, druga polovica pa jeseni) in dodelitev subvencije za samozaposlitev.