Menu

Vračilo prispevkov za prvo zaposlitev

20. 8. 2015

Delodajalci lahko uveljavljate vračilo prispevkov za prvo zaposlitev za nedoločen čas mladih do 26. let in mater, ki skrbijo za otroka do 3. leta starosti.

Zaposlitev mora biti sklenjena za nedoločen čas, vračilo prispevkov pa je možno, če je bila zaposlitev sklenjena po 1. 7. 2013 in so osebe pri delodajalcu ostale neprekinjeno zaposlene najmanj 2 leti.

Delodajalci lahko dobite povrnjenih:

·       50 % prispevkov za prvo leto zaposlitve in  

·       30 % prispevkov za drugo leto zaposlitve.

 

Vlogo za povrnitev prispevkov morate predložiti Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ-u), in sicer za nazaj, najpozneje v treh mesecih po izteku drugega leta od sklenitve pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas.

 

Izogibanje dvojnega financiranja

Če ste za iste zaposlene že uveljavili vračilo prispevkov oziroma olajšave za zaposlitev na podlagi drugih predpisov, do vračila prispevkov niste upravičeni.

Pravna podlaga za vračilo prispevkov je Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2), ki je v veljavo stopil 1. 7. 2013. Za več informacij se obrnite na: Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ-u), T: (04) 280 95 54, (04) 280 95 93, E: oekr@zpiz.si.

Pri pripravi vloge ali iskanju ustreznega kadra vam z veseljem pomagamo tudi v Kadringu. Oddajte svoje povpraševanje.