Menu

Ministrstvo pripravlja spremembe na področju varnosti in zdravja pri delu

31. 7. 2015

Ker je Resolucija o nacionalnem programu varnosti in zdravja pri delu, sprejeta 2003, v nekaterih točkah zastarela, bo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti »pristopilo k pripravi novega strateškega dokumenta na tem področju«, so sporočili z ministrstva.

Javna tribuna o stanju na področju varnosti in zdravja pri delu

Zato bodo 15. oktobra v Ljubljani organizirali javno tribuno o stanju na področju varnosti in zdravja pri delu v Sloveniji, na kateri bodo predstavili analizo izvajanja Resolucije o nacionalnem programu varnosti in zdravja pri delu ter izsledke evropske raziskave o novih in nastajajočih tveganjih na področju varnosti in zdravja pri delu ESENER-2.

Organizatorji

Tribuno poleg ministrstva organizira Svet za varnost in zdravje. Na tribuni bo prav tako predstavljena ocena stanja na področju varnosti in zdravja pri delu v Sloveniji v kontekstu gospodarskih, tehnoloških in demografskih sprememb. Med govorniki bodo tudi predstavniki Ministrstva za zdravje, Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa in Inšpektorata RS za delo.

  • 15. oktobra bo v Ljubljani potekala javna tribuna o stanju na področju varnosti in zdravja pri delu v Sloveniji. Vir fotografije: freedigitalphotos.net
    15. oktobra bo v Ljubljani potekala javna tribuna o stanju na področju varnosti in zdravja pri delu v Sloveniji. Vir fotografije: freedigitalphotos.net