Menu

Aktivium - Aktivno izobraževanje in usposabljanje mladih

Študentska organizacija Univerze v Mariboru v partnerstvu z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje izvaja projekt AKTIVIUM, kateri bo z razvojem ustreznih kompetenc omogočal večjo zaposljivost mladih brezposelnih oseb.

Namen projekta je s celovitim pristopom povečati kompetence mladega kadra. Pri razvoju kompetenc v obliki partnerskega sodelovanja delujejo delodajalci, ki nudijo zaposlitve, prav tako pa drugi deležniki, ki delujejo kot povezovalni člen med iskalci zaposlitve in delodajalci ali nudijo usposabljanja.
Preverite več na spletni strani Aktivium.
Ciljna skupina

Mladi od 15. do 28. leta, ki iščete zaposlitev.


Cilj projekta

-      100 zaposlitev mladih do dopolnjenega 29. leta.

-      Razvoj novih pristopov pri aktivnem iskanju  zaposlitve.

-      Razvijanje ustreznih kompetenc ciljne skupine.

-      Implementacije rešitev, metod in načinov za hitro aktivacijo brezposelnih mladih.

-      Boljše usklajevanje ponudbe in povpraševanja na trgu dela.

-      Znižanje stopnje brezposelonosti.

Vključitev v projekt

V podjetju Kadring, d.o.o., v projektu sodelujemo kot aktivator in aktivno iščemo tako delodajalce, ki bi želeli sodelovati pri projektu, kot mlad kader, ki išče zaposlitev, zato vabimo vse, da se za več informacij obrnete na: urska.kukovic@kadring.si ali na 040 602 491.

Iskalci zaposlitve ste najprej vabljeni k nam na Kadring, d.o.o., kjer se nam predstavite in sporočite, kakšna je vaša ciljna zaposlitev oz. kateri so vaši ciljni delodajalci. Ko ste povezani z delodajalcem in dogovorjeni za zaposlitev sledi krajše usposabljanje, nato pa zaposlitev.

Vir fotografije: Unsplash.

Zaposlitev

Zaposlitev traja 12 mesecev, delodajalec pa za zaposlitev osebe iz ciljne skupine prejme 5000 € subvencije. Subvencija se izplača v dveh delih, 2500 € ob zaposlitvi in 2500 € ob izplačilu 12. plače.